Internationale Vrouwendag: Wat we van Marianne Vos kunnen leren over veerkracht

Blog,

Blog,

Blog,

March 8, 2022

March 8, 2022

March 8, 2022

Op Internationale Vrouwendag willen we het graag hebben over de vrouwen die ons inspireren. Marianne Vos bijvoorbeeld. Zij won herhaaldelijk Olympisch goud en meerdere wereldkampioenschappen, maar dat gebeurde natuurlijk iet van de ene op de andere dag. Zij weet als geen ander wat het betekent om jezelf opnieuw op te rapen je eigen grenzen te verleggen.

Marianne Vos
Marianne Vos
Marianne Vos

We geven toe dat we best een beetje bevooroordeeld zijn omdat Marianne Vos in het Jumbo-Visma team zit, maar je kunt niet ontkennen dat deze atleet voor iedereen een fantastisch voorbeeld is. Zelfs als het winnen van een gouden medaille niet bovenaan je prioriteitenlijstje staat.


Marianne is een 34-jarige vrouw uit het stadje Babyloniëbroek die zo'n beetje alles kan. Veldrijden, wielrennen, baanwielrennen... Ze won ze allemaal. Ze haalde twee keer Olympisch goud op, werd dertien keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en zestien keer Nederlands kampioen. Als je bedenkt dat ze dit allemaal voor elkaar kreeg in een tijdsbestek van zestien jaar en topprestaties levert op allerlei terreinen, is haar carrière 'indrukwekkend' noemen nog een understatement.


De weg naar de top is zelden een rechte lijn en Marianne weet dat als geen ander. In 2015 ging het even niet zo lekker. Ze trainde harder dan ooit tevoren, maar het leverde haar niet de resultaten waar ze op hoopte. In plaats van sterker te worden, raakte ze geblesseerd. Haar gebruikelijke strategie om zo hard mogelijk te werken keerde zich tegen haar. Ze leerde een pittige les waar we allemaal wat van kunnen leren: luister naar je lichaam, want dat vertelt altijd de waarheid. In plaats van dingen te forceren, is het soms beter om een stap terug te doen om het volledige plaatje te kunnen zien. Naar binnen turen, hergroeperen en sterker terug komen.


Als je zo'n waardevolle les hebt geleerd, betekent dat niet dat het nooit meer zal gebeuren. Marianne vertelde journalisten dat ze nog steeds af en toe een dip heeft. Het verschil is dat ze die nu ziet aankomen en er dus op kan anticiperen. Het is voor haar een teken om een stapje terug te doen en te accepteren dat je niet altijd een tien kunt scoren. Ze voelt nog steeds de drang om te winnen, maar weet nu hoe ze die drive kan doseren.


Afgelopen januari is ze na zestien jaar weer wereldkampioen veldrijden geworden. Marianne laat zien dat niets onmogelijk is als je hard werkt, veerkracht toont, naar je gevoel luistert en vertrouwt op het proces. Nummer 1 op het podium of niet, voor ons is ze altijd goud.


Lees hier meer over nog zo'n bijzondere vrouw: Annie Kopchovsky; de eerste vrouw die op de fiets de aarde rond ging


About Swapfiets

Swapfiets is the world’s first ‘bicycle as a service’ company. Founded 2014 in the Netherlands, the scale-up quickly developed being one of the leading micro mobility providers in Europe with 280.000 members in the Netherlands, Germany, Belgium, Denmark, France, Spain, Austria and UK.

The concept of Swapfiets is quite simple: For a monthly subscription fee, Swapfiets members receive a fully functional bicycle or e-mobility solution for their own use. If needed, a repair service is available within 48 hours to repair or directly swap the two-wheeler at no additional cost.

Contact us

Ilse Gottlieb

Global PR & Communications Manager

For media enquiries only.

Author

Ilse Gottlieb

Ilse Gottlieb

Global PR & Communications Manager

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.