Verhoog de vitaliteit en productiviteit van werknemers met Swapfiets

Press release,

Press release,

Press release,

August 5, 2024

August 5, 2024

August 5, 2024

Fietsende werknemers zijn gemiddeld 1 dag minder ziek

Met de groeiende focus op duurzaamheid, gezondheid en een gezonde werk- privébalans, wordt een fietsplan voor werknemers steeds populairder. Het is een duurzame en fiscaal aantrekkelijke manier om teams te motiveren en gezond te houden en tegelijkertijd een stap richting een groenere toekomst. Nu de vakanties er bijna weer op zitten, het lekkere weer nog even aanhoudt en de budgetten voor het nieuwe jaar worden vastgesteld, is dit een mooi moment om in te stappen en na te denken over voordelen voor werknemers. Swapfiets draagt met een flexibel fietsplan bij aan een zorgeloze fietservaring.

Dat lichaamsbeweging goed is, dat weten we. Maar door te fietsen naar werk zou je 47 procent minder risico hebben op overlijden door welke oorzaak dan ook, zo blijkt uit een nieuwe studie van Scientas*. Zowel fysieke als mentale problemen komen bij actieve forensen minder voor en daarnaast woont gemiddeld 50% van de werknemers minder dan 15 km van de werkplek. Vanaf 1 juli jl. moeten werkgevers die meer dan 100 mensen in dienst hebben bijhouden hoe personeel naar werk reist. Deze data kan in de toekomst gebruikt worden als basis voor maatregelen om de CO2-uitstoot van mobiliteit naar beneden te brengen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er meer goede redenen om op de fiets te springen:

  • Fietsen draagt bij aan het mentale welzijn door stress te verminderen en het geluksgevoel te vergroten

  • Werknemers die op de fiets naar werk gaan zijn gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek dan collega’s die dit niet doen

  • De CO2-uitstoot van 1 reizigerskilometer van een elektrische fiets is 26x zo klein als die van een auto. Bij een alleenreizende forens is dit zelfs factor 40.

  • Gezonde en gelukkige medewerkers zijn over het algemeen productiever. Onderzoek toont aan dat regelmatig fietsen kan leiden tot een verbetering van de concentratie en creativiteit, wat resulteert in betere werkprestaties.

Een fietsregeling biedt dus naast voordelen voor de werknemers ook voordelen voor de organisatie als geheel.

Danielle van Alewijn, Chief People Officer bij Swapfiets: Door een fietsplan te implementeren, kunnen bedrijven een positieve impact hebben op zowel hun werknemers als de bredere samenleving. Naast kostenbesparingen zoals reiskosten, parkeerkosten en onderhoud aan auto’s maar ook ziekteverzuim, kan een dergelijke fietsregeling een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn die helpt bij het aantrekken en behouden van talent”.

Bij Swapfiets krijgt iedere werknemer een eigen hoogwaardige fiets inclusief service. Dit betekent dat al het onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Een fietsplan is maandelijks opzegbaar en kan tot wel 40% van de maandelijkse kosten besparen.

Kijk voor meer informatie op: Swapfiets voor bedrijven

About Swapfiets

Swapfiets is the world’s first ‘bicycle as a service’ company. Founded 2014 in the Netherlands, the scale-up quickly developed being one of the leading micro mobility providers in Europe with 280.000 members in the Netherlands, Germany, Belgium, Denmark, France, Spain, Austria and UK.

The concept of Swapfiets is quite simple: For a monthly subscription fee, Swapfiets members receive a fully functional bicycle or e-mobility solution for their own use. If needed, a repair service is available within 48 hours to repair or directly swap the two-wheeler at no additional cost.

Contact us

Ilse Gottlieb

Global PR & Communications Manager

For media enquiries only.

Author

Ilse Gottlieb

Ilse Gottlieb

Global PR & Communications Manager

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.

Logo

Get the latest Swapfiets news

Subscribe and receive updates the moment our news is out.